vineri, 21 ianuarie 2011

Lumini

Desi au trecut zilele sarbatorilor de iarna si ale artificiilor, ma tot uit la cateva poze facute in seara Anului Nou.
Sunt facute in curtea plina de zapada, atunci cand am iesit sa aprindem artificiile miezului noptii... Fiul meu, cel mai iubit, talentat si drag fotograf amator pe care il cunosc, a facut aceste poze pe care mi le-a trimis dupa multe rugaminti, pentru ca programul lor inseamna cam 30 de ore de munca pe zi.

Asadar iata artificiile pe zapada, lumini care imi amintesc de focul aprins dintotdeauna pentru veghea noptii, pentru lumina caselor sau pentru arderea uscaturilor in asteptarea mugurilor.







In general am folosit artificii simple, clasice, din acelea pe care le foloseam cand eram copii... Atat ca astea erau ceva mai lungi decat cele de demult.



Aceleasi artificii simple, "desenand" modele complicate....

luni, 3 ianuarie 2011

La multi ani!

La multi ani, un An plin de intelepciune, credinta, echilibru, fara necazuri si cu multe impliniri!
Desi multora le place sa spuna ca parcurgem o perioada a bilanturilor, mie imi place mai mult sa spun ca este o perioada in care este bine ne facem planuri si sa nadajduim ca vom avea ajutorul sa le ducem pana la capat.



Am primit multi uratori si trupe, inclusiv o "capra" formata din copilasi de 7-8 ani. A fost o placere sa ii vedem ce bine si-au invatat rolurile si ce dexteritate aveau la manuit caprita.... Bravo lor si bravo parintilor care ii invata sa pastreze traditiile. Le-am dat uratorilor cate un banut si cate un pachet cu dulciuri (napolitane, o portocala, bomboane cu fructe, biscuiti)care a fost mult mai bine primit de prichindei... Uneori strigam dupa cei mai mici sa aiba grija unde isi pun banii, pentru ca principala lor comoara erau dulciurile, iar drumul de la casa pana la poarta l-am gasit "presarat" cu ambalajele napolitanelor!! Mda, asta este un aspect la care trebuie lucrat, nu numai cu copii ci si cu adultii.

Una peste alta, am asteptat, ne-am pregatit si iata ca a trecut... deja am pasit in 2011.
Imi doresc, pentru intreaga noastra familie, un an usor, in care sa se rezolve fericit toate problemele care au ramas incalcite din 2010, in care toti sa fim sanatosi sau insanatositi, in care sa fim feriti prin rugaciunile sfintilor ocrotitori de toate intamplarile neplacute.

Si pentru ca anul care a trecut a cam fost dupa tiparul una-calda-una-rece, iata ca si natura s-a pliat dupa acelasi tipar: struguri pe zapada.