"Si S-a rastignit pentru noi in timpul lui Pontiu Pilat, a patimit si S-a ingropat. Si a inviat a treia zi dupa Scripturi. Si S-a inaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui".
Putin este scris in Evanghelii despre Inaltare, despre acest moment covarsitor ca importanta. In Evanghelia dupa Luca apar niste informatii despre Inaltare. In ultimul capitol se spune ca dupa Inviere, Hristos li s-a aratat celor unsprezece ucenici la Ierusalim, le-a vorbit, le-a cerut de mancare si a mancat inaintea lor, i-a invatat din Scripturi " si le-a vorbit despre necesitatea de a propovadui in numele Sau la toate neamurile", dupa ce vor fi "imbracati cu putere de sus" (Lc. 24, 45, 47, 19). Apoi i-a dus pe cei unsprezece ucenici ai Sai "Si i-a dus afara pana spre Betania si, ridicandu-Si mainile, i-a binecuvantat. Si pe cand ii binecuvanta, S-a despartit de ei si S-a inaltat la cer. Iar ei, inchinandu-se Lui, s-au intors in Ierusalim cu bucurie mare" (Lc. 24, 50-52).
Ziua marcheaza inchiderea ciclului Pascal, desi insemnatatea Invierii o serbam intreg anul bisericesc. Incetam salutul sarbatoresc pascal, vopsim si incondeiem - pentru ultima oara anul acesta - oua, ne pregatim pentru sarbatorile verii.
Si totusi, sarbatoarea ridicarii Mantuitorului la Cer, cu trupul, viu fiind, din mijlocul apostolilor aflati pe Muntele Maslinilor este un moment de mare sarbatoare si importanta.
Sa simtim aceasta Sarbatoare cu toata fiinta noastra si sa ajungem sanatosi, linistiti si cu bucurie si anii viitori!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu