duminică, 27 noiembrie 2011

Acum 27 de ani....

In seara zile de 26 noiembrie, acum 27 de ani, ma internam. Speriata in proportie de 90%, bucuroasa cat pentru toate cele noua luni de sarcina, apasata de atmosfera spitalelor cu care nu eram obisnuita. Familia a fost oprita la intrare si am ramas singura, in camasa aceea diforma mirosind a dezinfectant, indrumata de o asistenta grabita pe cateva culoare intortocheate....
Cum am ajuns in sala de operatii, cum m-au pus sa "inghit" un tub de cauciuc pentru a elimina intreg continutul stomacului pe care as fi putut sa il mai am, toate sunt imagini fragmentate dintr-un film. Urma sa nasc si asta imi repetam mereu in minte!

Am spus ce rugaciuni am putut repede, totul era prea grabit, imi era frica sa nu inteleg vreo indicatie mitraliata spre mine, m-am suit pe masa de operatii care mi se parea nefiresc de ingusta pentru cat de mare eram eu in luna a noua de sarcina, mana legata pe un suport, anestezia... deasupra mea a aparut chipul Domnului Profesor Gavrilescu (Dumnezeu sa il odihneasca!), acelasi medic care asistase si la aparitia mea pe lume. Imi spune de dupa masca: domnita, faci un baiat! Aiurea, gandesc eu... de unde sa stie el chestia asta?De fapt, la cata experienta are...
(Habar nu aveam ca peste cativa ani vor apare ecografele, deocamdata era vorba doar de experienta unui minunat profesor).

Nu mai reusesc sa imi pun in ordine gandurile, primesc o masca pe fata si indicatia sa numar incepand de la unu la zece! Indicatie care ma face sa pufnesc: Doamne, nasc dar nu sunt asa de proasta incat sa nu mai stiu sa numar... Numai ca pe la "cinci" deja visam frumos.
Iar in dimineata zilei de 27 noiembrie, m-am trezit la reanimare. Prima asistenta pe care am vazut-o langa mine am chemat-o repede si am auzit ceea ce asteptam cu tot sufletul: aveti un baietel de 3,500 kg si 51 cm!
Asa a intrat in viata noastra Andrei, cel mai frumos, cuminte, destept si nemaipomenit fiu pe care si l-ar dori cineva. Este o bucurie sa il ai alaturi, este mandria noastra si doresc fiecarei mame sa traiasca aceleasi clipe minunate pe care le-am avut si pe care le avem alaturi de el.
Sa traiesti multi ani, dragul meu, sa fii fericit, sanatos, sa ai un drum frumos in viata, plin de iubire si de impliniri iar bunul Dumnezeu sa iti randuiasca viata lunga si plina de bucurii adevarate!

4 comentarii:

Mariana spunea...

Sănătate, bucurii şi ani frumoşi Andreiului vostru!

Ana spunea...

Multumim din suflet! Multe bucurii si in familia voastra si multe implinri pruncilor vostri.
Cu mult drag.

Anonim spunea...

La mulţi ani! de două ori.

Ana spunea...

Multumesc din suflet! Multe bucurii si tie, alaturi de toti cei pe care ii iubesti!