miercuri, 11 ianuarie 2012

Un strop de moralitate, va rugam!

In ciuda faptului ca mi-am tinut textele publicate aici departe de tema politica, azi am vazut un indemn care ma face sa il doresc si aici, pe blog.
Stim cu totii despre volbura creata un jurul noii legi a sanatatii. Plecand de la faptul ca Romania e bolnava politic si moral, ca sistemul sanitar face orice in afara de tratarea cu omenie si corectitudine a celor bolnavi, putem spune ca ar fi necesare schimbari si ar fi necesara o astfel de lege.
Dar realitatea ultimilor ani ne-a invatat ca toate legile promovate zgomotos si apoi votate in legislativ sunt schiloade, deservesc strict clasa meschinilor politici si fura si ultimul strop de acces la o lege corecta a poporului. Asadar, si modul in care este impinsa in fata aceasta lege ma face sa ma gandesc la acelasi lucru: vor profita sacalii din sistemul sanitar, care vor iesi rapid din statutul de bugetar (unde nu puteau face nimic, pentru ca vezi-bine, aveau fonduri insuficiente...) si vor deveni reprezentanti ai caselor de sanatate-spitalelor private.

In tot peisajul sanitar romanesc, mereu am admirat un medic, indiferent de functia care a ocupat-o. Mai mult, l-am admirat in ultimul timp, chiar daca vorbea din pozitia unui secretar de stat, adica din echipa celor de la guvernare. Evident, este vorba de dl. Doctor Raed Arafat. Mai roman decat multi romani, profesionist, dedicat, organizat, cinstit. Asta a razbatut, prin sticla televizorului, pana la public...
Nu are rost sa mai povestesc ce s-a intamplat zilelel astea cu acest om. Dar, pentru ca tot raul e spre bine, iata ca s-a concretizat in blogosfera o idee care mie imi place. Poate ca Domnia Sa nu doreste, poate nu e momentul sau poate nu va avea sustinerea, dar ideea de a promova un specialist, un om dedicat, patriot, sufletist, intr-o astfel de functie mie mi se pare minunata. Poate ca am ajuns, in sfarsit, la constiinta de a pune piciorul in prag si de a cere un strop de moralitate din partea celor care ne conduc!

Asadar, iata ideea prietenilor bloggeri

Daca increderea populatiei in actualul pres. al Romaniei vis a vis de medicul Raed Arafat este 5% versus 95%, iar aceasta incredere se refera la criterii de profesionalism, bun organizator, onestitate si corectitudine, verticalitate morala, autoritate personala, oare nu ne-am dori un asemenea OM sa ne reprezinte in functia cea mai inalta? Sa mai adaugam ca domnul Arafat nu apartine nici-unui partid, deci “neutralitatea” lui este reala iar activitatea in functii inalte de conducere ale statului ii da si experienta in astfel de pozitii! Si da, este cetatean roman!

Ce parere aveti?

APEL

Haideti ca toti cei care suntem pentru aceasta idee sa o postam pe bloguri, sa o raspandim !

APEL DE URGENTA : INSANATOSIREA ROMANIEI !

Dr. RAED ARAFAT: PRESEDINTELE ROMANIEI !

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ana, este minunat articolul si deja cred ca lucrurile se misca! Doamne ajuta!

ion paun spunea...

http://ionpescarul.blogspot.com/2012/01/raed-arafat-candidat-la-presedintia.html?utm_source=BP_recent