miercuri, 27 octombrie 2010

Halloween

Am inceput sa invatam ca tot ceea ce conteaza in societatea moderna este comercialul, banii, cash-ul cum ar spune englezul investitor.
Ca nu ma regasesc deloc in "reteta" asta , e alta poveste, dar partea comerciala ne-a adus cateva lucruri peste care nu pot trece deloc. Unul dintre ele este sarbatoarea hallowen. Nu ii scriu numele cu majuscula pentru ca nu are nici o semnificatie pentru mine, e o razbunare infantila daca vreti dar aste e forma mea de protest!
Inteleg ca se distreaza copilasii primind bomboane, inteleg ca sunt frumoase unele costume facute pentru micuti, dar toate astea se pot obtine legandu-le de sarbatorile noastre crestinesti, de care uitam repede cand dam cu nasu' de ceva occidental.
Garantat televiziunile vor vui de ultra-petrecertile de prin cluburi care serbeaza..., oare ce serbeaza tineretul acela mascat in strigoi/schelete/vampiri?

Spre exemplificare, cum e posibil sa imbraci o bomboana de copil in acest fel???



Poza e luata de pe un site care prezinta costume de halloween, deci cine nu are idei se si poate inspira de acolo...
La noi in sat, batranii nu stiu sa pronunte numele englezesc al sarbatorii asteia, dar vorbesc uimiti de imaginile cu "serbarea ceea unde arata morti dansand". Nu au pomenit asa ceva de cand sunt ei si au grija sa le povesteasca celor mici despre Sfintii Arhangheli pe care ii vom sarbatori acusica: "aiasta-i sarbatoare, nu aia cu strigoi si duca-se-pe-pustii!"

Niciun comentariu: