miercuri, 20 octombrie 2010

O invitatie frumoasa "Caminul tau un colt de rai"


Am gasit azi, putin cam tarziu dar bine si acum, o postare pe un blog drag mie, http://dulcecasa.blogspot.com. Este o invitatie pentru o oaza de liniste in miez de toamna.

Imi doresc sa ma pot mobiliza pentru o lista atat de "apetisanta" de lucruri de facut. Imi doresc liniste in caminul meu, liniste nu la modul sa-nu-mai-am-nimic-de-facut, ci liniste din punctul de vedere al grijii zilelor viitoare, al vremurilor pe care la traim.
Oricum, mi-a placut atat de mult ce am citit pe lista lucrurilor de facut, incat imi doresc sa ajung cat mai repede ... sa caut o lumanare frumoasa.

La al doilea pas, cel al muzicii ascultate, sustin propunerea Irinei in ceea ce il priveste pe psaltul Marian Moise. Imi place in mod deosebit Acatistul de multumire Slava lui Dumnezeu pentru toate. Un text deosebit, compus de Mitropolitul rus Trifon (Boris Petrovici).
Asta ascult atunci cand am nevoie de cate putin sprijin in vreun moment de posomorala si functioneaza. Imi aminteste perfect de toate lucrurile pentru care ar trebui sa multumesc.

http://www.crestinortodox.ro/cantari-bisericesti-audio-mp3/acatiste-audio/acatistul-slava-dumnezeu-pentru-toate-3608.html


Imi place, alteori, sa ascult concertele lui Andre Rieu, in special Shostakovici, Second Vals. O interpretare frumoasa, putin altfel decat intre-un concert clasic:

http://www.youtube.com/watch?v=LX1fiE0U1qA

Iata tot programul propus in aceasta provocare "Caminul tau - un colt de rai!" asa cum apare pe blogul Irinei.

4 octombrie - cumpărați o lumânare deosebită și aprindeți-o zilnic, la vremea cinei, sau oricând vă face plăcere. Eu o voi așeza în bucătărie- inima casei noastre. De câte ori priviți la ea amintiți-vă să faceți o mică rugăciune pentru pacea căminului vostru.

10 octombrie- puneți zilnic o muzică plăcută. Alegeți muzică clasică, ambientală sau religioasă, sau alt fel de muzică care face plăcere întregii familii. Străduiți-vă să folosiți cuvinte plăcute și să nu vă certați cu nimeni. Reamintiți familiei să evite mânia, bârfa, criticismul sau răspunsurile obraznice. Ca soție și mamă încercați să fiți plină de blândețe față de toți.

17 octombrie - gândiți-vă la câteva locuri din casă care vă deranjează cum arată, din cauza lucrurilor care s-au adunat acolo. Găsiți o soluție pentru a reinstaura ordinea- de exemplu cumpărați un coș în care să puneți totul. Străduiți-vă să scăpați de lucrurile inutile- aruncați sau dăruiți din ele. Încurajați soțul și copiii să facă la fel în birou sau în dormitor. Dacă tot sunteți aici, gândiți-vă cum vă puteți face un pic de ordine și în viața spirituală.

24 octombrie- Continuați să țineți lumânarea aprinsă, muzica pornită, și adăugați câteva momente plăcute petrecute împreună cu familia. Faceți o petrecere cu perne în sufragerie- aduceți toate păturile și pernele din casă și simțiți-vă bine împreună cu copiii sau cu soțul (sau cu toții împreună :)) )!Bucurați-vă de o seară liniștită, cu ciocolată fierbinte și popcorn cu caramel. Chiar dacă locuiți singură puteți face asta.
Oferiți câte un geste de afecțiune și de încurajare fiecărei persoane din casă...și ca o provocare dublă, faceți asta zilnic ! :) În timpul momentelor petrecute cu familia întrebați-i ce părere au de această provocare. Le face plăcere?E de ajutor?E ceva ce ar dori să fie făcut altfel? Dăruiți familiei voastre niște urechi care ascultă.Veți fi binecuvântată prin reacția pozitivă pe care o veți primi!


31 octombrie - Concentrați-vă pe bucătărie, inima căminului vostru. Gătiți feluri de mâncare cu aromă plăcută. . Alegeți un fel pe care familia să-l poată găti împreună - dați tuturor câte o sarcină și faceți fotografii, astfel încât toți să-și poată aminti momentele petrecute împreună- gustând, fiind creativi, râznd și iubind. Alungați nemulțumirea privitoare la casa sau familia voastră, și mulțumiți lui Dumnezeu pentru căminul pe care vi l-a dat, unde puteți crea un rai pentru familia voastră.

Vă doresc o toamnă plăcută!

2 comentarii:

Irina spunea...

spor la cautat lumanarica :)

Ana spunea...

Multumesc, draga mea!
Aseara am folosit o lumanare roz, cu o floricica galbena, dar azi as vrea sa gasesc ceva asortat cu toamna.